2006 Dromen van een Clown

Een clown laat in zijn jubileumvoorstelling juweeltjes van nummers zien uit zijn rijke carrière. De vader van de clown droomt van roem en onvergankelijkheid voor zichzelf en voor zijn zoon. Hij wil het optreden van zijn zoon niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met een groot cadeau neemt hij plaats tussen het publiek maar halverwege de voorstelling kan hij het niet laten het cadeau aan te bieden en zelf het podium op te gaan. Maar of hij zijn zoon daarmee nu een dienst bewijst? Met humor wordt de droom als een zeepbel doorgeprikt.
Een jubileum voorstelling van Arno Huibers met muziek van Paul van der Heyden in een co-productie met Arno Huibers.
Deze voorstelling is te boeken: zie www.arnohuibers.nl


2003 Dichterliefde, hondenleven

Een hond voor het raam zingt weemoedige liederen: waar is toch zijn grote liefde gebleven, die hier voorbij het raam liep? Een zwerfhond komt binnen en zingt mee. Maar deze zwerfhond zingt een heel ander lied: over veroveringen, levenslust, de wereld en honger. Twee levens gaan voorbij. De één, rijk en zich stortend in een droom die blijkbaar niet te verwezenlijken is, sterft in de geest van de romantiek en de andere, de gebeten hond, sterft in het hondenweer op straat: arm, maar hij is de wereld in geweest en heeft de liefde en het verdriet gekend. De voorstelling is gebaseerd op de liederencyclus 'Dichterliebe' van Robert Schumann op tekst van Heinrich Heine.


2003 Jarig

Theater voor kinderen over pesten. Stanley is jarig. Zijn moeder wordt er helemaal zenuwachtig van. Stanley heeft niet zoveel vriendjes en misschien één vriendinnetje Lulu. Daarom nodigt moeder Kennie en Gradje uit om hem te verrassen Maar als die te vroeg komen...Dat wordt keten en Stanley in de kast stoppen. Even dreigt het helemaal mis te gaan tot Stanley ontdekt dat hij dapperder is dan hij dacht. Zo wordt het gelukkig toch nog een fijne verjaardag.
Coproduktie met Arno Huibers, gespeeld door twee acteurs. Tekst nav 'Het verjaardagsfeest' van Pinter.
Deze voorstelling is te boeken: zie www.arnohuibers.nl


2003 Schemer en kopzorg
Muziektheater gespeeld en gezongen door 2 acteurs, 2 musici (cello, piano)
Naar het verhaal van Ad de Bont
Muziek: Jacques Noyons

 

2003 BommelDing
Opera voor kinderen. Twee zestig jarige broers leven samen in het huis waar ze geboren zijn. De oudste broer verdient al jaren de kost voor beiden door Olie B. Bommel te spelen in pretparken, bij openingen en feesten. Hij trekt het land door met zijn act, maar is verder altijd thuis en wereldvreemd. Leven als Olie B. bommel was zijn grote droom en liefde, maar is inmiddels verworden tot een routineuze schnabbel. De jongere broer regelt alles voor de oudste broer. Hij legt de contacten, rijdt zijn broer naar de optredens, kleedt hem en schminkt hem. In hun eenzaamheid spelen de broers thuis al veertig jaar het leven op Bommelstein na: de oudste is altijd de heer van stand Olie B. Bommel; de jongste speelt alle andere rollen van butler Joost tot huisvriendin Annemarie Dodel.

2002 Oorproeven
Deelname aan het muziektheaterfestival in 's hertogenbosch o.l.v. mathijs Rümke. Letterlijk zingen in het oor. In ieder oor een stem en achter je een instrument.
Festival-opening door 2 zangers en klarinettist
.
 

2001 De wandluis suite
Muziektheater voor kinderen, gespeeld door 1 akteur en 4 musici (viool, cello, piano, accordeon) De wandluissuite vertelt het verhaal van een arme kunstschilder die een schilderij van de muziek wil maken om zo mee te kunnen delen in de rijkdom van de musici in de grote stad in Rusland. Hij wordt hierbij geholpen door een wandluis die wel veel kan, maar niet alles......
De muziek is in 1929 door Shostakovich gecomponeerd als toneelmuziek bij de wandluis van Vladimir Mayakovski en in 1996 gearrangeerd door Alexander Comitas. "Ik wil brandweerkapellenmuziek" zei Mayakovski tegen de toen 23 jarige Shostakovich en die muziek kwam er dan ook.
 

2001 Beestenboelevaart
Muziektheater voor kinderen i.s.m. Stichting Mooi Weer
Een improvisatie met een slang, een giraffe en een aap. Het draait allemaal om een bruiloft: Giraf wil dolgraag met Aapje trouwen. En daar komt heel wat bij kijken....zo is daar ook Slang die ze wel met alles wil helpen, maar heeft die slang wel zulke goede bedoelingen? Aan de vleugel zit de Cyperse Kat, die zegt niet veel maar maakt des te meer muziek. Een programma vol met uitbundige liedjes.
Gespeeld door 3 akteurs/zangers en 2 musici (saxofoon, en piano/samples)

 

2000 De kleine zwarte vis
Theater voor kinderen van de iraanse schrijver Samad Beranghi. In de beek leeft een kleine zwarte vis. Op zoek naar de zee heeft hij tal van gevaren te overwinnen met verwaande kikkers en de visetende aalscholvers. Een perzisch verzetssprookje en het verhaal gaat dat de schrijver vanwege de symboliek van zijn sprookjes is vermoord door het regime van de sjah. Dit was een coproductie met Arno Huibers.  

2000 Rode Schoentjes
Opera voor kinderen. Als je die schoentjes aantrekt, wordt de hele wereld anders. Je woont in een paleis en je bent de prinses of de prins, een fee, een tovenaar, een koning of een koningin. Alles wat je maar bedenkt kun je dan zijn, en je danst, je danst altijd maar door...

1998 Vuurvogel
Opera voor kinderen.Op een dag vindt een boogschutter een gouden veer en brengt hem, tegen de wens van zijn paard, naar de tsaar. De boogschutter weet niet dat hij met het oprapen van de veer het noodlot over zich afroept, De tsaar beveelt de boogschutter hem de vogel te brengen die deze veer verloren heeft. Wanneer de boogschutter, geholpen door zijn wijze paard, de opdracht vervuld heeft en de tsaar de vuurvogel brengt, krijgt hij opnieuw een oopdracht: de tsaar wil de allermooiste prinses van de wereld trouwen. Opnieuw moet de boogschuitter de wereld intrekken om zijn leven te wagen voor de tsaar...  

1996 Het verhaal van de soldaat
Dit was een kamerconcert van Strawinsky bewerkt door Hannie van Velhoven.  

1996 Babajaga
Opera voor kinderen. Baba jaga is een heks die achter de bergen woont, diep in de bossen, in een huisje op kippepoten. Baba Jaga is 'gek' op kinderen: ze vindt ze erg lekker. Als je ondeugend bent moet je naar haar toe. Ook het jongetje Tishka wordt naar de heks gestuurd. Hij is niet ondeugend maar zijn nare stiefmoeder wil hem gewoon kwijt. Gelukkig had Tishka's echte moeder, toen zij stierf, gezegd: "Tishka,Tishka, als je ooit voor Baba Jaga komt te staan, dan heb ik hier voor jou een zakdoek, een vis, een worst, een lint en olie." Zal dit Tishka helpen uit de klauwen van Baba Jaga te ontsnappen...  

1995 Beren, beren, beren!
Opera voor kinderen in drie delen naar de boekjes " welterusten kleine beer", uit de goud serie reeks "de kleine indiaan" en "wij gaan op berenjacht".
Ga je mee kleine beer:Wandelen door het bos. De grote en de kleine beer dansen de hip hip hop. De kleine beer hoort steeds weer nieuwe geluiden. Uiteindelijk gaan ze weer naar huis. Grote beer vertelt een verhaal.
De kleine indiaan: Ughe, ughe boem boem, tam, tam boem. De grote en de kleine indiaan zijn niet bang voor beren. Ze wonen in een tent. Ze varen in hun kano. Ze vissen in het water. Ze horen houthakkers en ze jagen ze weg. Dan is het weer stil in het bos.
Wij gaan op berenjacht: Een vader en z'n dochter gaan op berenjacht. Ze gaan door het water, door de storm, door het bos. In de grot vinden ze een natte glimmende neus, twee grote harige oren, twee grote rollende ogen: een beer! Nooit meer gaan ze op berenjacht.

 

1994 The medium (muziek: Menotti)
A hand of bridge (muziek: Barber)

Muziektheater voor volwassenen. Medium gaat over een vrouw Baba, die anderen laat geloven dat ze de stemmen van gestorven kinderen kan oproepen. Op een gegeven ogenblik gaat ze er zo erg in geloven dat ze spoken ziet. Ze begaat een ongeluk.
A hand of bridge gaat over David, een zakenman, Geraldine, zijn vrouw van middelbare leeftijd, Bill, een advocaat en zijn vrouw Sally die een spelletje bridge spelen. Onder het spel heeft iedereen zo zijn eigen gedachten, geheimen en romen.

1994 Padde, de scheepsjongens van Bontekoe
Straattheater voor de hele familie.
Naar het beroemde verhaal van Johan Fabricius van de reis naar Indië met Padde die per vergissing meereist. Padde laat per ongeluk het schip de lucht invliegen en toch komen ze weer heelhuids aan in Hoorn. Duurde zo'n reis in 1618 één jaar nu doen we dat met een vliegtuig binnen 24 uur. Theater Vandenbulck maakt deze reis naar de andere kant van de wereld nu zelfs mogelijk binnen de 20 minuten.

1994 Leuk dat je er bent! Nou dag...
Naar Toon Tellegen. Theater voor kinderen.
Beste Eekhoorn. Hierbij nodig ik je uit voor mijn feest. Het is een heel klein feest. Ik nodig niemand anders uit. Kom je zo meteen? Mossel. Een voorstelling over ontmoetingen in het riet op het moment dat de zomer begint. De krekel maakt muziek en de mier werkt. Totdat de zomer voorbij is. Hoewel... volgens de mus gaat niets voorbij, zelfs de zomer niet.

1991 Het mooie nieuwe leven
Muziektheater voor volwassenen,met muziek van o.a. Sjostakovitch (uit de Joodse Volkspoezie voor sopraan, alt, tenor en piano, preludes voor piano) en Ravel, gebaseerd op 'Davita's Harp' van Chaim Potok.
Een gistende samenleving, dreigende rampen, onderdrukking, levensbeschouwingen en wereldbeelden in de uitverkoop in de dertiger en veertiger jaren in de vorige eeuw. En tegelijkertijd onze nabije leefomgeving, het 'simpele?' dagelijkse bestaan met pijn, vreugde, schoonheid, liefde, verdriet... Waaraan kun je je vasthouden? Is muziek een verdovend middel? Hebben alle mensen een gespleten persoonlijkheid?

1990 De geschiedenis van het olifantje Babar
Muziektheater voor kinderen op muziek van Poulenc.
Omdat zijn moeder wordt doodgeschoten vlucht Babar naar de stad. Daar ontfermt een oude lieve dame zich over hem. Toch mist hij zijn vrienden. Hij keert terug naar het bos juist op het moment dat de koning is gestorven. Babar heeft het meest van het leven gezien en wordt tot koning uitgeroepen. Het feest is extra groot omdat hij trouwt met Celeste.

 

1990 Il mondo tourne rondo: 'Het meisje met het rode kapje', 'Het konijn' en 'Happy Hak Hak'
3 straatopera's voor de hele familie, drie sprookjes uit diverse windrichtingen.
Het bekende roodkapje met een overbekende oma, een zeer charmante wolf en een meisje dat haar missie kent: "Ga af van het rechte pad dan beleef je nog eens wat".
Het konijn is een indianensprookje in een universele europese taal. De God der konijnen belooft het konijn groter te maken. Hij krijgt wat opdrachten die hij weet te volbrengen. Dan verzint de God een list en sindsdien hebben konijnen te korte voorpootjes, rode oogjes en lange oren.
Happy hak hak is een japans sprookje. Een steenhouwer is niet tevreden met z'n leven. Hij wil groter zijn, beter, machtiger. Hij wordt keizer, de zon, een berg.... maar dan begint een steenhouwer aan z'n voet te hakken...

 

1989 Onder de voeten kietelen (ontstaan uit Theater Wolf in1985)
Theater voor kinderen,
Een bed, een stoel, een krukje, een blokje, twee kussens en een deken. Handen ontmoeten voeten, de ene speler is een boom, de ander een vogel. Uit het kussen komt een blauwe lap: het wordt een zee en het bed wordt een zeilboot die vergaat in een vliegende storm. Ze maken plzier en ruzie. Twee mensen jongleren met associaties en fantasie

 

1989 l'Histoire du Soldat
Straatmuziektheater voor de hele familie, gespeeld door 4 akteurs, en 4 musici (pianola, viool, klarinet en saxofoon)
Een soldaat uit de eerste wereldoorlog keert terug naar huis. Onderweg laat hij zich verleiden door de duivel en verkoopt zijn viool en daarmee zijn ziel. Muziek van Strawinsky.